Vilket är bästa sättet att sälja sin bil?

Om du inte vill sälja din bil privat, eller lämna den som inbyte, så kan det vara smart att låta en bilmäklare sälja den. Det underlättar väldigt för dig.

Är det dags att sälja bilen? Kanske har du länge varit sugen på att byta till något annat, men det har inte blivit av just på grund av att det känns besvärligt att sälja den gamla bilen. Om du säljer till en bilfirma får du oftast mindre för den än den egentligen är värd.

Och att sälja privat är omständligt. Du behöver ha koll på rätt många saker för att göra det. För det första vill du bara ha seriösa spekulanter – inga skambud och ingen som du känner dig osäker på att lämna ut bilen till för provkörning. För det andra så ska pengatransaktionen skötas på ett säkert sätt och för det tredje ska det bli rätt med alla papper. Det är inte konstigt att det tar emot.

Sälja bil via mäklare

En alternativ metod att sälja bil kan dock vara att vända sig till en firma som erbjuder bilförmedling via mäklare. Det går till så att du först går in på firmans webbplats och anger ditt registreringsnummer. Du får då ett prisförslag direkt.

Därefter vill förstås firman undersöka och provköra bilen innan de fastställer ett slutligt bud. Om ni kommer överens om priset så slutförs försäljningen på plats. Ägarbytet registreras, eventuella lån löses in och du får dina pengar direkt på ditt konto. Sedan är det bara att lämna över nycklarna och rikta in dig på att hitta ditt nya åk.

6 Apr 2023