Med linjemålning blir trafiken lite mindre spännande

Ibland får man vara kreativ och tänka utanför lådan. Men i trafiken bör man hålla sig inne i lådan. Med linjemålning håller sig trafikanterna på plats.

När är det dags att anlita en linjemålare? Rätt svar borde vara “i god tid”. Otydliga vägmarkeringar utgör en uppenbar trafikfara och dessutom kommer trafikanterna ha svårt att veta vart de ska ta vägen. Ibland är det bra att vara lite kreativ och tänka utanför boxen, men i trafiken ska man hålla sig inom linjerna. Ingen vill ha spännande trafik.

Det är därför viktigt att bättra på väglinjerna innan de blir alldeles för otydliga eller försvinner helt. Det krävs dock speciell färg och utrustning för att måla trafikmarkeringar på asfalt. Det fungerar inte att köpa akrylfärg och kladda dit med en pensel, eftersom det kommer att nötas bort snabbt.

Linjemålning hjälper trafikanterna att vara lite mindre kreativa

En specialist på linjemålning har särskilda maskiner som kan måla linjer snabbt och effektivt. Det krävs olika typer av fordon och maskiner för olika typer av linjemålning. För en motortrafikled krävs det till exempel en stor maskin medan det krävs smidigare utrustning för trånga gränder och snäva hörn i en stad.

Om linjerna är målade på korrekt sätt kommer de hålla i flera år, trots vädrets växlingar och slitage från bilar och cyklar. Det är därför lämpligt att ta hjälp av en linjemålare innan de gamla helt suddas ut. Då kan ju trafikanterna få för sig att bli lite kreativa med trafikreglerna.

3 Jun 2023