Lämna din bil till biltvätt och rädda Stockholm på köpet

Har du glömt vilken färg din bil har? Lämnar den lerspår efter sig på gatan? Då är det dags för en biltvätt för att rädda Stockholm från en miljökatastrof.

Har du den senaste tiden ibland undrat hur skitig en bil egentligen kan bli? Ibland kan man tro att det pågår ett experiment för att undersöka hur tjockt lagret av smuts kan byggas på karossen innan det lossnar av sig själv. Du kanske själv håller på med den typen av experiment?

När du inte ens kan gå i närheten av bakluckan utan att själv bli smutsig är det ändå dags att tvätta bilen. Det är inte ett alternativ att bara ställa den på gatan i Stockholm och vänta tills det regnar. Om du har låtit det gå så här långt krävs det starkare grejer.

Rädda miljön och gå till en biltvätt

Om du fortfarande läser är det troligt att din bil är så smutsig att den skulle orsaka en miljökatastrof om den råkade hamna i ett vattendrag. Troligtvis skulle du få föreläggande från Länsstyrelsen om du lämnar den för nära en dagvattenbrunn. Du kan helt enkelt inte spola av den på din uppfart.

Nej, du behöver lämna in den hos en riktig biltvätt i Stockholm. Där orsakar din bil ingen risk för hälsa eller miljö om du försöker gnugga bort smutsen. Du kommer säkert bli förvånad över hur ren bilen kan bli. Den kanske inte ens har den färg som du trodde.

9 Mar 2023