Halkbana ett steg mot körkortet i Stockholm

Håller du på att ta körkort och det är dags att boka in halkbana? I Stockholm kan du boka in risktvåan, så du får testa på att köra på olika underlag.

Det är många steg som måste göras innan man står där med körkortet i handen. Anledningen till det är enkelt, att man ska kunna köra på ett säkert sätt, för sig själv och medtrafikanterna. För det gäller det att man känner till de regler och lagar som finns, men framförallt, hur man ska framföra ett fordon.

Man kan aldrig veta hur man agerar om man får sladd. Det är inget direkt man tränar på själv heller. Därför är det ett måste i Sverige att göra halkbanan innan man får lov att ta körkortet. En del kan tycka att det låter skrämmande, men de flesta som har gjort den, tycker det är det bästa under vägen till körkortet.

Halkbana gör dig till en säkrare förare

Det är otroligt många länder som inte har en halkbana, eller ens vet vad det är, men med vårt klimat i Sverige så är det ett måste. Om man kör en kall vinterdag, så behöver man veta hur man agerar vid sladd. På halkbana i Stockholm får man prova på det.

Man får testa på att köra i olika hastigheter och bromsa hårt på det hala underlaget. Man får även testa att köra en liten bana genom hinder, för att känna av hur styrningen funkar. Halkbanan kommer att göra en till en säkrare förare.

9 Mar 2023