Bra betalt hos en miljövänlig bilskrot i Trollhättan

Har du en komplett men krockskadad bil med originalkatalysator som inte går att köra kan du få riktigt bra betalt hos en auktoriserad bilskrot i Trollhättan.

Moderna bilskrotar gör både bilägare och vår miljö en stor tjänst. Även om den bil du lämnar eller låter hämta för skrotning inte har katalysator kan den ändå fylla en stor funktion. På en bilskrot demonteras alla bilar och det som går att ta tillvara på sorteras in för sig.

Det som går att ta tillvara kan säljas som reservdelar vilket gör att många kan hitta billiga begagnade reservdelar till sina bilar där. Det som inte går att återanvända direkt kan många gånger återvinnas. Bilar består till stor del av olika metaller som kan smältas ner och användas igen.

Viktigt att vända sig till en auktoriserad bilskrot

En auktoriserad bilskrot ser till att allt som går att använda på en bil tas om hand. Oljor, batterivätskor och andra miljöfarliga ämnen transporteras till deponi. I slutändan kan så mycket som 95% av en bil återvinnas eller återanvändas. En auktoriserad bilskrot ser till att allt tas om hand på rätt sätt.

Det enda du behöver göra för att få din bil skrotad är att antingen ringa eller använda kontaktformuläret till en auktoriserad bilskrot i Trollhättan. Bilen kan bli bärgad om du inte själv kan köra dit den. Du behöver kunna visa att du är bilens ägare och du behöver den gula delen av registreringsbeviset. Nycklar till bilen måste också finnas.

15 May 2023