Bilverkstad i Huddinge fick Anders på vägen igen

Att bilen slutar fungera när man är ute och kör är ingen rolig upplevelse, men en bilverkstad i Huddinge kan komma till undsättningen om man har tur i oturen.

Att köra bil kan vara en trevlig upplevelse för många, men vill det sig illa kan det även bli det motsatta. Det sista man vill när man sätter sig bakom ratten är att bli strandad på motorvägen, men detta var just vad som hände Anders när han var på väg till Uppsala från Nynäshamn.

Resan hade börjat som alla andra och utan några problem. Anders skulle besöka sin syster uppe i Uppsala och började köra längs riksväg 73. Rätt vad det var lade bilen av helt och Anders fick ställa sig i vägrenen. Han försökte förgäves få igång den igen, men fick erkänna sig besegrad efter en stund.

Anders fick bogseras till en bilverkstad

Efter ett samtal till vägassistansen kunde Anders bil bogseras till en bilverkstad i Huddinge. Han satte sig i väntrummet och tog en kaffe medan mekanikerna tittade på bilen. Efter en liten stund kom de ut och informerade Anders om var felet låg någonstans. Det visade sig att generatorn var sönder och behövde bytas ut.

Som tur var hade bilverkstaden just den sortens generator som behövdes. Efter lite arbete från mekanikernas sida var Anders tillbaka på vägen igen och kunde fortsätta sin färd mot Uppsala. I slutändan kom han fram till sin syster, om än något senare än vad som var planerat.

11 Apr 2023