Bilvårdsutbildning - lär dig grunderna i bilvård

Hur tvättar man en bil på ett effektivt och miljövänligt sätt? Det finns olika metoder inom bilvård och det finns hur många olika produkter på marknaden som helst att välja mellan. Detta innebär att många gör fel och att man i och med detta dels får ett större projekt framför sig - men dels också att effekten kan bli kortvarig och att miljön kan ta skada av de kemikalier som används.

Genom att anmäla sig till en bilvårdsutbildning så får man rätt tekniker och man lär sig vad som fungerar - och vad som inte gör det. Genom att delta i en bilvårdsutbildning så får man kunskap som gör att värdet på bilen blir bättre - och man får en bil som både håller längre och som ser ren och fräsch ut under en längre tid.

Utbildning både för privatpersoner och blivande proffs

En bilvårdsutbildning är primärt skapat för personer som tänkt sig att arbeta professionellt med biltvätt i framtiden och som vill ha rätt kunskaper för detta i bagaget.

Men, det finns även kortare utbildningar dit man som vanlig privatperson och bilägare kan anmäla sig. Har du exempelvis en veteranbil eller en annan typ av bil som har ett högt värde - för dig, men även rent ekonomiskt - så kan en bilvårdsutbildning ge den kunskap du behöver för att bilen i fråga ska hålla - eller rentav öka - i värdet.

Är du intresserad av att starta en biltvätt och påbörja en karriär inom detta område så kommer en bilvårdsutbildning att ge dig nya kunskaper, insikter och lära dig grunderna i bilvård. Du får lära dig att rengöra en bil både effektivt, ekonomiskt och på ett sätt som inte skadar miljön. Du får kunskap om hur en rekond ska genomföras - och du får exempelvis även testa på att göra en lackförsegling. Kort sagt: du får den förberedelse och utbildning som krävs för att köra igång din egen verksamhet.

1 Jun 2023